top of page
IMG_20210516_171154.jpg

Boergeit

Boergeita er en stor geiterase, avlet for kjøttproduksjon. Den kommer opprinnelig fra Sør-Afrika, men er nå spredt over hele verden. Boergeita er kjent for sin store kropp, sitt karakteristiske utseende med lange hengeører og store horn, samt dens gode lynne. Voksne geiter kan gjerne veie oppimot 80 kg, mens bukkene kan veie over 100 kg. De har to anerkjente fargekombinasjoner, foredlet som er hvit med brunt hode og hvit bless, eller fullfarget som er rød/brun/svart over hele kroppen.

Boergeitene har allsidig kost og foretrekker gjerne lauv og kratt framfor gress. 

 

Boergeita har et godt lynne og er vennlige og nysgjerrige. Derfor er de også godt egnet til familier med barn og i Inn på tunet sammenheng. Geitene er geniale beiteryddere og vi har de siste par årene leid de ut til Tensio for å rydde under kraftlinjene. Å utnytte geitas fantastiske egenskap som beitedyr er blitt stadig mer utberedt. Både kommuner og statsforvalter, kraftselskap og entreprenører har leid geit til ulike ryddeformål. 

For oss er det viktig at geitene går lengst mulig på beite, med minst mulig bruk av kraftfôr.

 

På gården har vi i dag ca. 30 små og store geit, og vi har ønske om å utvide besetningen ytterligere.

Øver borten gård 6.jpg

Kjekjøtt

 

Vi selger kjekjøtt i høstsesongen. Vi er i en utprøvingsfase med slakting og videreforedling av kjøtt, mer info kommer. Dersom du er interessert i å kjøpe kjekjøtt ta gjerne kontakt.

Butikk kjekjøtt

Geiteskinn

 

Når vi har geiteskinn til salgs legges disse ut her. Dersom du er interessert i å kjøpe geiteskinn ta gjerne kontakt. Vi produserer skinn ut ifra etterspørsel.

Butikk geitskinn

Utleie av beitedyr

Døgnspris er 35 kr pr geit. Ta kontakt for å undersøke kapasitet.

Salg av livdyr

Vi opererer med veiledende priser fra NorBoer: Priser | NorBoer. Ta kontakt for å undersøke om vi har livdyr for salg.

Utleie av geit og salg av livdyr

bottom of page